Onforum.net - Web and gaming resource community

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members .

Cryptocurrency Ce este o piață bull?

ZaraZa

Administrator
Administrator
Credits
290
Tendințele pieței sunt printre cele mai fundamentale aspecte ale piețelor financiare. Putem defini o tendință de piață ca direcția generală în care se mișcă un activ sau o piață. Ca atare, tendințele pieței sunt urmărite îndeaproape atât de analiștii tehnici, cât și de analiștii fundamentali.
Piețele bull tind să fie relativ simple în ceea ce privește tranzacționarea, deoarece pot permite câteva dintre cele mai ușoare strategii de tranzacționare și investiții. Chiar și traderii fără experiență se pot descurca bine în condiții de piață bull cu adevărat favorabile. Acestea fiind spuse, este, de asemenea, crucial să înțelegem cum se mișcă piețele în cicluri.
Deci, ce ar trebui să știți despre piețele bull? Cum pot traderii să profite de piețele bull? Vom explica totul în acest articol.

Ce este o piață bull?​

O piață bull (sau un ciclu bull) este o stare a unei piețe financiare în care prețurile cresc. Termenul de piață bull este adesea folosit în contextul pieței de acțiuni. Cu toate acestea, poate fi folosit pe orice piață financiară - inclusiv Forex, obligațiuni, mărfuri, imobiliare și criptomonede. În plus, o piață bull se poate referi și la un anumit activ, cum ar fi Bitcoin, Ethereum sau BNB. S-ar putea chiar referi la un sector, cum ar fi tokenurile utilitare, monedele de confidențialitate sau acțiunile biotehnologice.
Poate că ați auzit traderi de pe Wall Street folosind termenii „bullish” și „bearish”. Când un trader spune că este bullish în legătură cu o piață, înseamnă că se așteaptă ca prețurile să crească. Când este bearish, se așteaptă ca prețurile să scadă.
A fi bullish poate însemna adesea că aceștia sunt, de asemenea, Long pe piața respectivă, deși s-ar putea să nu fie neapărat cazul. A fi bullish nu înseamnă neapărat că există o oportunitate de tranzacționare Long în acest moment, doar că prețurile cresc sau se preconizează că vor crește.
De asemenea, este de remarcat faptul că o piață bull nu înseamnă că prețurile nu scad și nu fluctuează. Din acest motiv, cel mai bine este să luăm în considerare piețele bull pe perioade de timp mai mari. În acest sens, piețele bull vor conține perioade de scădere sau consolidare fără a întrerupe tendința majoră a pieței. Să ne uităm la graficul Bitcoin de mai jos. Deși există perioade de scădere și câteva prăbușiri violente ale pieței, acesta a fost într-o tendință majoră de creștere de la început.

Piața bear vs. piața bull – care este diferența?​

Acestea sunt concepte opuse, așa că diferența nu este prea dificil de ghicit. Prețurile cresc continuu pe o piață bull, în timp ce prețurile scad continuu pe o piață bear.
Acest lucru duce, de asemenea, la diferențe în ceea ce privește modul în care ar putea fi cel mai bine să le tranzacționați. Pe o piață bull, traderii și investitorii vor dori, în general, să opteze pentru poziții Long. În schimb, pe o piață bear, fie vor opta pentru poziții Short, fie vor rămâne în numerar.
În unele cazuri, a rămâne în numerar (sau monede stabile) poate însemna și vânzarea în lipsă pe piață, deoarece ne așteptăm să scadă prețurile. Principala diferență este că a rămâne în numerar înseamnă mai mult păstrarea capitalului, în timp ce vânzarea în lipsă înseamnă a face profit de pe urma scăderii prețurilor activelor. Dar dacă vindeți un activ așteptând să-l cumpărați din nou la un preț mai mic, vă aflați, în esență, într-o poziție Short – chiar dacă nu profitați direct de pe urma scăderii.
Un alt lucru de luat în considerare sunt taxele. Dacă rămâneți în monede stabile, probabil că nu va trebui să plătiți taxe, deoarece, de obicei, nu există un cost pentru custodie. Cu toate acestea, multe poziții Short vor presupune o taxă de finanțare sau o rată a dobânzii pentru a menține poziția deschisă. Acesta este motivul pentru care contractele Futures trimestriale pot fi ideale pentru pozițiile Short pe termen lung, deoarece nu există nicio taxă de finanțare asociată acestora.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
ZaraZa Tutorials 2
ZaraZa Tutorials 0

Similar threads


Top

Dear User!

We found that you are blocking the display of ads on our site.

Please add it to the exception list or disable AdBlock.

The advertises that you'll see aren't intrusive they just help us to keep the community alive

If you don't want to see those ads just buy an upgrade.

Thank you for understanding!

Tigrex

Tigrex Purchase

User upgrade! at

🔥 Upgrade Now

abysselves Purchase

User upgrade! at

🔥 Upgrade Now
DesttE

DesttE Purchase

User upgrade! at

🔥 Upgrade Now