Welcome to Onforum.net - Web and gaming resource community

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Sameday, firma de curierat a eMag a fost spartă de hackeri! Mii de date personale şi numere de telefon sunt la liber pe internet

Sonia

Administrator
Administrator
Credits
1,338
Baza de date a Sameday, firma de curierat cumpărată în urmă cu trei ani de retailerul online eMag, a fost atacată de hackeri, iar datele a mii de clienţi au fost făcute publice. Radu Neagu, de la cavaleria.ro, a semnalat situaţia într-o postare pe Youtube.
Totul a pornit de la o postare pe forumul RaidForums, unde cineva anunţa că vinde un dump de date de la Sameday, mai exact “logurile pe o lună ale companiei”. Ca exemplificare era și un sample de date care includeau numele, adresa și telefonul expeditorului, al destinatarului, numărul de AWB și alte mențiuni de la livrarea pachetului, de exemplu retur cash sau cum a decurs livrarea.
În clipul de mai jos se poate constatata că Radu Neagu a luat legătura cu doi dintre clienţii cărora le-au fost făcute publice datele, dar şi cu cei de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, de unde i s-a răspuns: "Ştim de situaţie, dar nu pot să mă antepronunţ. Trebuie făcută o investigaţie care durează în timp, împrejurările în care s-a produs".

Pe de altă parte, Sameday a remis un comunicat oficial, în care a recunoscut că în data de 7 aprilie o parte din baza de date a fost spartă de hackeri, fiind vorba despre "un jurnal de trimiteri de la finalul anului trecut".

Materialul de pe Cavaleria.ro, despre Sameday:

sursa rtv
 

About us

OnForum.net is a resource community where aspiring webmasters and designers can share content and receive support for a wide variety of software platforms. We are working every day to make sure our community is one of the best.

None of the files are hosted on this site.

PARTNERS

Follow us

We recommend

Doza de Blog
Top

Dear User!

We found that you are blocking the display of ads on our site.

Please add it to the exception list or disable AdBlock.

The advertises that you'll see aren't intrusive they just help us to keep the community alive

If you don't want to see those ads just buy an upgrade.

Thank you for understanding!